Print Icon
 
   

Söndagar kl.15 

Som jag tidigare skrivit så händer det mer än någonsin just nu. Många säger att pandemin varit gynnsam. Den har gett tid över för utveckling och visat att ”remote” fungerar bättre än vad vi trodde före pandemin. Dessutom närmar sig många införandet av 5G, som länge beskrivits som en gamechanger när det gäller Internet of Things.

 

I våra utvecklingssamtal med er hittar vi följande argument för en Smart Produktion och ett Smart Maintenance: Exceptionell kvalitet (digital teknik gör inte fel). Lönsamhet och effektivitet (7/24/365). Den nya tekniken är miljövänlig (resursutnyttjande, logistik). Den skapar social säkerhet genom att tråkiga, monotona och farliga arbetsuppgifter försvinner. Den är ofta (men inte alltid) flexibel (digital teknik anpassar sig ofta snabbt). Därmed är den utvecklingsvänlig (modularisering, nedladdning mjukvara, AI som lär sig själv). Avslutningsvis reducerar den nya tekniken de stora rekryteringsproblem som nästan alla har.

 

Det räcker ju ganska långt…

Därmed över till Agendan den närmaste tiden. 

https://www.sustainabilitycircle.se/agenda 


Aktiviteterna den närmaste tiden är de här:

   

·  Den 28 februari kl 15-16 ägnar vi oss åt underhållsystem. System är underbara - när de fungerar. Annica Fröbom på Trafikverket utvecklar sedan ett tag ett nytt underhållsystem för Sveriges största anläggning, svensk väg och järnväg. Kraven är förstås enorma. Var med, lyssna och diskutera hur hon och Trafikverket tänker!

Länk för medlemmar + för som vill bli medlemmar.

 

·  Förråd skall bidra till driftssäkerheten. Dessutom skall de vara kostnadseffektiva. Andreas Karlsson jobbar som Asset managementkonsult på Midroc och har lång erfarenhet kring att jobba i förrådsoptimeringsprojekt. För en tid sedan höll Andreas ett uppskattat webbinarium där han beskrev allmänt om hur man når framgång i förrådsprojekt. Webbinariet finns för medlemmar att se i efterhand i Sustainability Circles webbinariebibliotek. Den 1 mars 15-16  skall vi titta lite mer i detalj på själva analysfasen och de olika metoder man kan använda.

Länk för medlemmar + för som vill bli medlemmar.


· Den 3 mars 10-11 ägnar vi oss år en av de frågor som engagerar flest av er mest (det vet vi från alla utvecklingssamtal) och det är hur vi skall attrahera nästa generation. Björn Nordén, grundare och verksamhetsledare Competence har arbetat med denna så enormt viktiga fråga. Missa inte detta.

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.

 

· Några av er missade Sara Davidsson webbinarium om klimatet och hur vi kan fånga in växthusgaser för några veckor sedan. Det är synd. Men, om ni är medlemmar så kan ni gå in i webbinarie-biblioteket på hemsidan (hör av dig till oss på staben om du inte har lösenordet) och reparera skadan. Den 3 mars, 15-16 fortsätter Sara sitt resonemang. Denna gång  borrar vi lite mer i de olika CCS teknikerna och vad vi som anläggningsförvaltare kan se framför oss rent tekniskt.

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.


· Notera också att Underhållsmässan i Göteborg, av pandemiskäl förstås, är flyttad till v 22 (31/5-3/6).

 

Många beklagar alla möten som ni tvingas missa. Vill därför påminna er om det rika bibliotek på nätet där alla webbinarier hamnar och som alla medlemmar via ett password har fri tillgång till. Hör av dig om ditt företag är medlem om du vill ha detta password.Ha det till nästa söndag,

Anders Källström

Ordförande Sustainability Circle

   
   

Follow Us On

You are receiving this email as you signed up for our newsletters.

Want to change how you receive these emails?

You can Unsubscribe or Update your preferences

$[HF:ORGINFO]$