Print Icon
 
   

Söndagar kl.15 

Var i veckan inbjuden till ett stort företag i södra Sverige för att diskutera framtidens industriella organisation och hur den kan förväntas påverka rekryteringen av nästa generation medarbetare.

 

Uttalanden om framtiden är aldrig sanna, men kan vara väldigt sannolika. Det svåraste är, visar det sig, att veta hur fort det kommer att gå. Ofta går utvecklingen fortare än vad vi tror. Våra hjärnor lurar oss. 2030 låter futuristiskt. 2040 låter ännu mera futuristiskt. Ändå är det bara sju respektive 17 år dit… Och, de åren går fort.

 

Många organisationstänkare verkar utgå från Internet. Internet bygger relationer mellan människor såväl internt som externt. Samtidigt suddas den gamla världens gränser ut.

 

Internet kommunicerar blixtsnabbt. Alla som skall ta del av informationen kan ta del av originalbudskapet utan risk för att detta återberättas fel. Det innebär att den som är snabbast har ett stort inflytande över tempot och att den som är långsammast kopplar bort sig själv.

 

När många blir informerade om mer än vad de är vana vid, är det viktigt med bildning. Begreppet ”Bildung” föddes på Humboldt-universitetet Berlin i början av 1800-talet. Grundaren Wilhelm von Humboldt framhöll hur viktigt det är att vi har hela bilden. Då kan vi lättare skaffa oss de detaljkunskaper som vi plötsligt inser att vi behöver.

 

Hans idéer är självklara inom lagidrotten. Spelarna i ett fotbollslag skall alla kunna fotboll. Då vet de också vad som förväntas av dem i rollen som exempelvis högerback. Och, ”lagidrott”… det är ju det vi egentligen alla sysslar med på jobbet…

 

     

Aktiviteterna den närmaste tiden är många:

·  Den 9 maj, 15-16 diskuterar vi under ledning av Jimmy Norlinder, VD för Momentum Industrial hur vi kan frigöra tid och pengar i värdekedjan med hjälp av Supply Chain 4.0. Digitaliseringen möjliggör ökad säkerhet, effektivitet, kvalitet och konkurrenskraft, säger Jimmy. 

 

·  Den 11 maj träffas svensk verkstadsindustri hos Volvo i Skövde för att diskutera hur vi kan få upp tempot på utvecklingen av en smart industri och hur vi skall lösa ett antal frågor som ingen av oss kan lösa ensam. Hör av dig om du vill vara med till info@sustainabilitycircle.se.

 

·  Den nya tekniken skapar en mängd nya möjligheter. 3D-skanning och digitala tvillingar är två exempel. Öresundsbron har höga ambitioner när det gäller praktiskt taget allt och berättar den 16 maj mellan 15 och 16 om hur de använder denna teknik för att skapa ständiga förbättringar.

Länk för medlemmar och er som vill bli medlemmar.


·  Årsmöte Sustainability Circle, 17 maj kl.16-17 via webb. 
Länk till att vara med


·  Torsdagen den 19 maj 12-16 har Öresundsbron, ABB och Sustainability Circle bjudit in företrädare för det Sydsvenska näringslivet till ett rundabordssamtal med syfte att diskutera ett sydsvenskt samarbete kring smart produktion. Hör av dig om du vill vara med till info@sustainabilitycircle.se.

 

·  Den 24 maj träffas vårt nätverk uppe i Bottenviken hos SCA i Munksund mellan 9.30 och 15.30 för att diskutera regionalt samarbete kring smart produktion. Hör av dig om du vill vara med till info@sustainabilitycircle.se.

 

·  Onsdagen den 25 maj 15-16 diskuterar vi hur nedsläckt en fabrik egentligen kan/skall bli i framtiden. Det gör vi med en av landets auktoriteter på området: chalmersprofessorn Johan Stahre.

Länk för medlemmar och er som vill bli medlemmar.

 

·  Från den 30 maj till den 1 juni åker en grupp medlemmar tillsammans till Hannovermässan för att studera den tekniska utvecklingen.

 

·  Andra medlemmar kommer att träffas i samband med Underhållsmässan i Göteborg som börjar den 31 maj och slutar den 3 juni. Där bjuder vi på en rad aktiviteter som ber att få återkomma till i kommande nyhetsbrev.

     

Klicka hem din personliga biljett idag!

·  Underhållsmässan i Göteborg, 31/5-3/6. Där kommer vi att arrangera föreläsningar och samtal på Kunskapsbaren. Programmet hittar du här. 

Hämta din mässbiljett för veckan här

     


Vi ses och hörs snart ,

Anders Källström

Ordförande Sustainability Circle

   
   

Follow Us On

You are receiving this email as you signed up for our newsletters.

Want to change how you receive these emails?

You can Unsubscribe or Update your preferences

$[HF:ORGINFO]$