Print Icon
 
   

Söndagar kl.15 

Kriget i Ukraina börjar få konsekvenser för flera av våra medlemmar. Dessa konsekvenser kan kopplas till leverantörs- och/eller kundsidorna.

 

Kartan nedan visar EU:s beroende av råvaror:

Det är lätt att konstatera att många av de viktigaste råvaruleverantörerna utgörs av mer eller mindre auktoritära länder. Flera av dessa auktoritära länder vill dessutom, precis som Ryssland, expandera sina territorier. Om vi försöker hindra dem kan de hota med att strypa tillgången till resurser som vi behöver. Här finns anledning för oss alla att tänka strategiskt.

 

En annan konsekvens är den digitala säkerheten. Säpo varnade i onsdags för Kina, Ryssland och Iran. När exempelvis enskilda ryssar pressas ekonomiskt kan det vara frestande att idka utpressning mot företag och enskilda i Väst som har pengar. Detta är en fråga som vi måste ta i beaktande när vi kopplar upp våra anläggningar mot nätet. Låt oss planera in nya webbinarier på detta tema.

 

Nu börjar vi äntligen komma igång med fysiska möten efter pandemin, vilket många frågat efter. Då tar vi igen allt det som kräver fysiska möten.


Vill påminna om: 

Vi har skapat en privat grupp på Facebook som heter "Sustainability Circle  - only for members" för våra medlemmar. Syftet är att underlätta den dagliga dialogen om högt och lågt. Se till att du blir medlem där och var aktiv.

 

Eftersom Hannovermässan flyttats fram en månad (30/5-1/6) går det fortfarande att anmäla sig till vår gemensamma resa dit. Hannovermässan är en fest, som ingen med intresse för teknik bör missa. Vi har åkt dit tillsammans vid flera tillfällen men har tvingats till en paus i två år pga pandemin. Ta med dig dem som tänker teknik i ditt företag och haka på! Kontakta Henric Widén (Henric.Widen@sustainabilitycircle.se, 070-537 13 16) så löser allt sig.

 

Underhållsmässan på Svenska Mässan i Göteborg har också senarelagts och genomförs under vecka 22 (alltså delvis parallellt med Hannovermässan). Där träffas de flesta i Sverige som arbetar med underhåll. Sustainability Circle kommer att anordna en rad både offentliga och interna möten för våra medlemmar i olika konstellationer. Boka in denna vecka i din kalender och håll koll, via våra kommande nyhetsbrev, vilka aktiviteter som du inte vill missa.


Aktiviteterna den närmaste tiden är de här:

·  Den 23 mars hälsar vi dig välkommen till en digital konferens om ledarskap. Hur påverkas ledarskapet av digitaliseringen? Vilka krav ställer det på Dig som chef? Och, vad kan Du göra för att möta de nya kraven? Vi börjar 14.30 och slutar 16. Boka in tiden redan nu.

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.


·  Den 24 mars 8-12 bjuder Tenfifty in till en kunskapsdag om AI på Kronhusgatan 7 i Göteborg. Syftet är att mötas, diskutera och lära tillsammans om AI under en förmiddag. Tenfiftys experter kommer att lära dig mer om AI och hur AI kan optimera, automatisera och prognostisera för att skapa affärsnytta för ditt företag.

Anmäl dig via denna länk.

 

·  Den 25 mars är temat hur man kan planera för optimal tillgänglighet. Inspiratör är Andreas Jälmarstål, Øresundsbron. Många olika processer och behov skall samsas. Hur skall man då planera sitt underhåll? Vilken strategi skall man ha?

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar


·  Sedan ett och ett halvt år har vi en grupp som arbetar med underhållskultur. Den har sitt näst sista möte den 25 mars 13-14. Mycket talar för att vi snart startar en ny sådan grupp för er som inte varit med i den första omgången. Är du intresserad om vi startar en ny grupp?

Maila Henric Widen om du är intresserad

 

·  Den 5 april träffas vi på SKF och deras Future Factory mellan 9.30 och 13.30. SKF jobbar aktivt med digitalisering, både av sin egen produktion och kundernas produktion. Vid det här besöket får vi se praktiskt och diskutera båda scenarierna. Sista anmälningsdagen för detta fysiska event är den 29 mars. Endast för medlemmar!

Anmäl dig via denna länk.


·  Underhållsmässan i Göteborg, är flyttad till 31/5-3/6. Och vi kommer att arrangera föreläsningar och samtal på Kunskapsbaren. Läs intervjun med VD Henric Widen här.
Hämta din biljett redan nu, här på svenska.

 

Vi vill påminna er om det rika bibliotek på nätet där alla webbinarier hamnar och som alla medlemmar via ett password har fri tillgång till. Hör av dig om ditt företag är medlem om du vill ha detta password.


Som vanligt finns allt under fliken Agenda www.sustainabilitycircle.se. 


Vi ses och hörs snart ,

Anders Källström

Ordförande Sustainability Circle

   
   

Follow Us On

You are receiving this email as you signed up for our newsletters.

Want to change how you receive these emails?

You can Unsubscribe or Update your preferences

$[HF:ORGINFO]$