Print Icon
 
   

Söndagar kl.15 

Oj, vad vi längtat efter att träffa er! Det har vi, närmare bestämt, längtat efter i exakt två år…

 

I höstats när Delta-varianten tonade ut trodde vi att vår längtan skulle vara över nu i januari. Då kom Omikron. Nu tror vi att det är dags från och med april.

 

Allt som vi kan göra digitalt kommer vi även i fortsättningen att göra digitalt. Men, fysiska möten behövs för allt som inte fungerar via TEAMS och det är mycket. Vi har, med andra ord, mycket att ta igen. Notera följande uppdämda behov som vi börjar tillfredsställa f o m april:

5 april         Future Factory på SKF I Göteborg.

11 maj        Smart Produktion för ledningspersoner i                   verkstadsindustrin på Volvo i Skövde.

17-18 maj   Sustainability Circle i Västerås, preliminärt

19 maj        Smart Produktion för ledningspersoner i det                   Sydsvenska näringslivet hos Öresundsbron. 

20 maj        Smart Produktion för kommunala förvaltnings-och                   bolagschefer på Göteborg Energi.

24 maj         Bottenviksnätverket träffas hos SCA Munksund

30 maj – 2 juni Hannovermässan

31 maj – 3 juni Underhållsmässan i Göteborg (flera aktiviteter i vårt arrangemang)

16 juni         Bergslagsnätverket

 

Ingen kan vara med på allt, men vi hoppas att alla är med på något.

Därmed över till Agendan den närmaste tiden. (Allt, ända fram till hösten, finns som vanligt under fliken Agenda på www.sustainabilitycircle.se. 


Aktiviteterna den närmaste tiden är de här:

   

·  Missa inte mötet med professor Anders Skoogh samt doktorerna Jon Bokrantz och Camilla Lundgren den 10 februari om datadrivna beslut. Frågan är oerhört central. Hur långt har svensk industri kommit? Hur arbetar de som kommit längst? Och, vilka är utmaningarna på vägen dit? Detta är förstå en av våra allra mest centrala frågor, så gör en markering i din kalender redan nu!

Länk för medlemmar + för som vill bli medlemmar.


Just när vi börjat få upp farten efter julhelgerna är det dags för en massa vinterlov. Olika veckor på olika platser i Sverige dessutom, men…

 

·  Den 28 februari kl 15-16 ägnar vi oss åt underhållsystem. System är underbara - när de fungerar. Annica Fröbom på Trafikverket utvecklar sedan ett tag ett nytt underhållsystem för Sveriges största anläggning, svensk väg och järnväg. Kraven är förstås enorma. Var med, lyssna och diskutera hur hon och Trafikverket tänker!

Länk för medlemmar + för som vill bli medlemmar.

 

·  Förråd skall bidra till driftssäkerheten. Dessutom skall de vara kostnadseffektiva. Andreas Karlsson jobbar som Asset managementkonsult på Midroc och har lång erfarenhet kring att jobba i förrådsoptimeringsprojekt. För en tid sedan höll Andreas ett uppskattat webbinarium där han beskrev allmänt om hur man når framgång i förrådsprojekt. Webbinariet finns för medlemmar att se i efterhand i Sustainability Circles webbinariebibliotek. Den 1 mars 15-16  skall vi titta lite mer i detalj på själva analysfasen och de olika metoder man kan använda.

Länk för medlemmar + för som vill bli medlemmar.


· Den 3 mars 10-11 ägnar vi oss år en av de frågor som engagerar flest av er mest (det vet vi från alla utvecklingssamtal) och det är hur vi skall attrahera nästa generation. Björn Nordén, grundare och verksamhetsledare Competence har arbetat med denna så enormt viktiga fråga. Missa inte detta.

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.

 

· Några av er missade Sara Davidsson webbinarium om klimatet och hur vi kan fånga in växthusgaser för några veckor sedan. Det är synd. Men, om ni är medlemmar så kan ni gå in i webbinarie-biblioteket på hemsidan (hör av dig till oss på staben om du inte har lösenordet) och reparera skadan. Den 3 mars, 15-16 fortsätter Sara sitt resonemang. Denna gång  borrar vi lite mer i de olika CCS teknikerna och vad vi som anläggningsförvaltare kan se framför oss rent tekniskt.

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.


· Notera också att Underhållsmässan i Göteborg, av pandemiskäl förstås, är flyttad till v 22 (31/5-3/6).

 

Många beklagar alla möten som ni tvingas missa. Vill därför påminna er om det rika bibliotek på nätet där alla webbinarier hamnar och som alla medlemmar via ett password har fri tillgång till. Hör av dig om ditt företag är medlem om du vill ha detta password.Ha det till nästa söndag,

Anders Källström

Ordförande Sustainability Circle

   
   

Follow Us On

You are receiving this email as you signed up for our newsletters.

Want to change how you receive these emails?

You can Unsubscribe or Update your preferences

$[HF:ORGINFO]$