Print Icon
 
   

Söndagar kl.15 

Henric och jag blir ständigt påminda om all den kompetens och, kanske ännu viktigare, engagemang som får Sverige att fungera. Det är synd att det ni gör är så osynligt för den stora allmänheten…

 

I tisdags hade vi förmånen att träffa ett antal medlemmar i Norrbotten hos SCA i Piteå (Munksunds pappersbruk). Anläggningen representerar både modern teknik och en hel del omhändertagen industrihistoria, med sin charmiga patina. Bilden är tagen från Munksunds tak. I bakgrunden syns medlemmen Smurfit Kappas pappersbruk inne i Piteå. Allt inbäddat i den svenska naturen.

Delar av mötet handlade om hållbarhet. För att nu studsa i hållbarhetsbegreppets tre pelare:

  • Miljö: Branschen i sig fångar enorma mängder CO2 när skogen växer.
  • Socialt: Antalet olyckor har reducerats kraftigt sedan 2015 och
  • Ekonomiskt: Bruket kan köras ett skift på bara ett 20-tal medarbetare med en fantastisk utnyttjandegrad.

Häftigt och väldigt hedrande för dem som åstadkommer allt detta.

 

När du läser detta är ett stort gäng från Sustainability Circle på väg till Hannovermässan för att ta del av tekniken när den är som bäst 2022. Ett annat gäng förbereder sig för att åka till Underhållsmässan i Göteborg.

 

Planera redan nu att hänga med till Hannover och Göteborg våren 2023. De är en fest …

     

Agendan den närmaste tiden ser ut så här:


·  I veckan som kommer åker (alltså) en grupp medlemmar tillsammans till Hannovermässan för att studera den tekniska utvecklingen på bred front. Nu är det för sent att anmäla sig, men boka gärna in Hannovermässan våren 2023. Då har vi stora planer…


·  Parallellt kommer (likadeles alltså) andra medlemmar att träffas i samband med Underhållsmässan i Göteborg som börjar den 31 maj och slutar den 3 juni. Under underhållsmässan anordnar/deltar vi i en handfull aktiviteter.

Smart Maintenance Energy (31 maj),

Smart Maintenance för livsmedelsindustrin (2 juni) och

Hur smart produktion kan arbeta med AI (2 juni) är några av dem.


 Som vanligt hittar du allt på www.sustainabilitycircle.se.


·  Den 8 juni 15-16 skall vi diskutera en av de kommande årens stora industriella företeelser: Extern horisontell integration. Det gör vi med hjälp av våra forskande medlemmar på Chalmers (prof Anders Skoogh och dr Jon Bokrantz) samt Rise (dr Camilla Lundberg). Hur långt har svenska verksamheter kommit? De som är längst fram, var är de och vad har de gjort? Vilka är de vanligaste utmaningarna.

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.

 

·  Den 9 juni ägnar vi oss åt en klassiker: Att köpa underhåll. Föredragande är Bengt Hergart, Anläggningsdirektör, Øresundsbron, som sedan länge har massvis av erfarenhet av detta ämne. Bengt berättar hur man resonerar på Bron för att komma allt närmare partnerskap och gemensamma mål med sina leverantörer. Vad fungerar och vad är fortsatt onödigt krångligt?

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.

     

Klicka hem din personliga biljett idag!

·  Underhållsmässan i Göteborg, 31/5-3/6. Där kommer vi att arrangera föreläsningar och samtal på Kunskapsbaren. Programmet hittar du här. 

Hämta din mässbiljett för veckan här

     


Vi ses och hörs snart ,

Anders Källström

Ordförande Sustainability Circle

   
   

Follow Us On

You are receiving this email as you signed up for our newsletters.

Want to change how you receive these emails?

You can Unsubscribe or Update your preferences

$[HF:ORGINFO]$