Print Icon
 
   

Söndagar kl.15 

Vi börjar med att hälsa Scania välkommen tillbaka som medlem i Sustainability Circle. Scania har alltså varit med förut vilket var väldigt givande. Vi ser verkligen fram mot vår fortsatta och gemensamma resa.


Råkade få syn på en tavla av Albin Amelin (född 1902, död 1975). En litografi är just nu till salu på Buskowskis, se nedan.

Tavlan förmedlar tavlan kraft och energi men också gemenskap och stolthet. Industri kommer från latinets industria som betyder ivrig verksamhet, flit, företagsamhet… Så var det på Amelins tid och så är det fortfarande.

 

Typiskt nog för den tiden illustrerar tavlan dessutom skorstenar och rök. Just röken försöker vi undvika. Ivrig verksamhet: ja. Miljöförstöring: nej. Den ”ivriga verksamheten” skall vara miljövänlig. Och vi är på god väg. Industrin och industrins produkter blir allt miljövänligare. Frågan är bara om det går tillräckligt fort…

 

Vi gör dock vårt bästa.

 

Aktiviteterna den närmaste tiden är de här:

·  Trafikverket är på många sätt en av våra intressantaste organisationer. Vi behöver det dagligen, får problem om det inte fungerar och kan lära oss väldigt mycket om teknik och hållbarhet av det. Måndagen den 7 mars, 2022 kl 15 till 16 kommer Anders Aabakken att tala om Att bygga ett värdenätverk. Det handlar om AI som köper underhåll, kontrollerar och driftar anläggningen och fattar beslut om nyinvesteringar. Resan har börjat och innehåller tydliga steg och stora värden. Detta webbinarium vill du förstås inte missa.

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.


·  Tisdagen den 8 mars 15 till 16 skall vi lyssna på Mukund Subramaniyan. Mukund kommer att prata om AI på fabriksgolvet: Vad är AI ? Varför behöver vi AI? Hur kan AI användas på fabriksgolvet? Och, hur skalar vi upp resultatet av AI ute I produktionen? Ett webbinarium i tiden, med andra ord.
Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.


·  Vissa ämnen öppnar upp till diskussion och är därför lämpliga för rundabordssamtal. ”Maintenance audits” är ett bra exempel på ett sådant ämne. Det handlar om att prioritera rätt och lägga rätt grund till nästa utvecklingssteg. Jon Persson, Quant Service har mycket erfarenhet av detta och bjuder in dig som vill dela med dig och lära dig mer. Välkommen till ett rundabordssamtal den 10 mars, 15-16.

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.


·  Den 16 mars 15-16 kommer Ola Litström på Höganäs att diskutera hur vi kan använda benchmark för digitalisering av produktionen. Finns det benchmark för vad det brukar kosta att digitalisera produktionen, frågar han sig. Han och alla vi andra vill veta vad Du och Ditt företag har för erfarenheter. Missa inte detta viktiga rundabordssamtal.

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.

 

·  Den 23 mars hälsar vi dig välkommen till en digital konferens om ledarskap. Hur påverkas ledarskapet av digitaliseringen? Vilka krav ställer det på Dig som chef? Och, vad kan Du göra för att möta de nya kraven? Vi börjar 14.30 och slutar 16. Boka in tiden redan nu.

Länk för medlemmar + för er som vill bli medlemmar.


·  Underhållsmässan i Göteborg, är flyttad till 31/5-3/6. Och vi kommer att arrangera föreläsningar och samtal på Kunskapsbaren. Läs intervjun med VD Henric Widen här.

 

Vi vill påminna er om det rika bibliotek på nätet där alla webbinarier hamnar och som alla medlemmar via ett password har fri tillgång till. Hör av dig om ditt företag är medlem om du vill ha detta password.


Som vanligt finns allt under fliken Agenda www.sustainabilitycircle.se. 


Ha det till nästa söndag,

Anders Källström

Ordförande Sustainability Circle

   
   

Follow Us On

You are receiving this email as you signed up for our newsletters.

Want to change how you receive these emails?

You can Unsubscribe or Update your preferences

$[HF:ORGINFO]$