Print Icon
 
   

Söndagar kl.15 

Allt fler hör av sig och bjuder in oss till företagsinterna seminarier. Det är väldigt bra. Digitala möten är visserligen oöverträffade för avgränsade frågeställningar. Men, för större resonemang krävs fysiska möten.

 

Just nu vill påtagligt många diskutera framtidens industriella organisation. Vilka är funktionerna, professionerna och yrkesrollerna? Vilken kompetens skall de ha? Hur samordnas alla? Och var hittar vi rätt kompetens?

 

Det märks att frågeställningarna inte väcks utifrån ett ”akademiskt intresse” utan utifrån att morgondagens produktion skapas just nu vilket gör att diskussionen blir väldigt levande.

 

Detta skrivs på ett hotellrum. Imorgon skall jag träffa en hel ledningsgrupp vilket betyder att inte bara produktion utan även HR och ekonomi är med. Det har inte hänt så många gånger förut. Jag är oerhört nyfiken på vilken position de kommer att ta i diskussionen. Ni kommer säkert att få en rapport vad det lider.

     

Vi har skapat en privat grupp på Facebook som heter "Sustainability Circle  - only for members" för våra medlemmar. Syftet är att underlätta den dagliga dialogen om högt och lågt. Se till att du blir medlem där och var aktiv. 


Aktiviteterna den närmaste tiden är de här:

·  Vätgas är ett sätt att slippa fossila bränslen. Den 8 april 9-10 ägnar vi oss åt denna intressanta fråga med hjälp av Rikard Gebart, professor i energiteknik vid Luleå Tekniska Universitet. Han och hans kollegor arbetar med ett helhetsgrepp på produktion, lagring och transport av vätgas och inkluderar processintegration och elkraftsystemet.

Anmäl dig via denna länk.

 

·  Den 25 april, 15-16 diskuterar vi underledning av Jimmy Norlinder, VD för Momentum Industrial hur vi kan frigöra tid och pengar i värdekedjan med hjälp av Supply Chain 4.0. Digitaliseringen möjliggör ökad säkerhet, effektivitet, kvalitet och konkurrenskraft, säger Jimmy. 

Anmäl dig via denna länk.

 

·  Den 28 april mellan 8 och 12 bjuder Tenfifty in till en kunskapsdag om AI. Du kommer att lära dig grunderna och användningsområdena inom AI. Du får inspiration och kunskap kring hur AI kan optimera, automatisera och prognostisera för att skapa affärsnytta för ditt företag.

Anmäl dig via denna länk.

·  Underhållsmässan i Göteborg, 31/5-3/6. Där kommer vi att arrangera föreläsningar och samtal på Kunskapsbaren. Programmet hittar du här. 

Hämta din mässbiljett för veckan här


Vi vill påminna er om det rika bibliotek på nätet där alla webbinarier hamnar och som alla medlemmar via ett password har fri tillgång till. Hör av dig om ditt företag är medlem om du vill ha detta password.


Som vanligt finns allt under fliken Agenda på:  www.sustainabilitycircle.se. 


Vi ses och hörs snart ,

Anders Källström

Ordförande Sustainability Circle

   
   

Follow Us On

You are receiving this email as you signed up for our newsletters.

Want to change how you receive these emails?

You can Unsubscribe or Update your preferences

$[HF:ORGINFO]$